Ο τίτλος δεν αποτελεί αναπόληση μιας άλλης εποχής, είναι απλά το ρεφρέν από Ελληνικό λαϊκό τραγούδι του 1971 με ερμηνευτή τον Γιάννη Καλατζή και τον επέλεξα για να διακωμωδήσω την κατάντια μας σαν λαό και σαν κοινωνία.

Ίσως δικαίως, καθότι ο ¨κυρίαρχος¨ λαός είναι αυτός που με τις αποφάσεις του κρίνει και αποφασίζει ποιον θα βάλει στο τιμόνι του κράτους.

Ίσως ο καημένος ο λαός να είναι πλανεμένος ή εξαπατημένος, αλλά σίγουρα έχει αυτούς τους πολιτικούς που του αξίζουν. Η πλάνη και η εξαπάτηση είναι κατά συρροή, οπότε το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης το έχει ο λαός γιατί ¨κορόιδο¨  πιάνεσαι μία φορά, άντε και δύο σε πολλές περιπτώσεις, αλλά όταν πιάνεσαι κορόιδο συνέχεια, αυτό πρέπει να το δεις.

Δεν γνωρίζω άλλη σύγχρονη και δημοκρατική χώρα που να αλλάζει την ιστορία του κατά το δοκούν, εξυπηρετώντας πολιτικές απόψεις και κομματικά πιστεύω.

Το χειρότερο δε είναι ότι αυτή η αλλαγή γίνεται ύπουλα, μέσα από τα σχολικά βιβλία των παιδιών μας και δημιουργούν νέους απάτριδες, ριψάσπιδες μιας παγκόσμιας δήθεν κοινωνίας, αμαυρώνοντας ένδοξες σελίδες της Ελληνικής ιστορίας.

Πρόσφατο παράδειγμα ένεκα των ημερών, η αναφορά στα βιβλία της ιστορίας πέμπτης δημοτικού που αναφέρει για το έπος του ’40,  «Η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο!» Και υπότιτλο: «Κι εμείς πήγαμε στο υπόγειο».

Είναι κατάντια να μαθαίνεις σ’ ένα Ελληνόπουλο ότι μόλις η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο, οι Έλληνες έτρεχαν να κρυφτούν στα υπόγεια.

Είναι γελοίο να παραποιείς την ιστορία σου προκειμένου να δημιουργήσεις αυριανούς πολίτες που θα βλέπουν τον εαυτό τους σαν μονάδα μέσα σ’ ένα παγκόσμιο κοινωνικό σύνολο και είναι και εγκληματικό για την πατρίδα μας. Μιας πατρίδας που έχει ποτιστεί από άφθονο Ελληνικό αίμα.

Είναι γελοίο μαθητές να τιμωρούνται γιατί βροντοφώναξαν ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική και τραγούδησαν το ¨Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα¨.

Ζούμε τον απόλυτο ηθικό ξεπεσμό.

Ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό ?

Οι πολιτικοί.

Και ποιος εκλέγει τους πολιτικούς?

Ο κυρίαρχος λαός.

Συμπέρασμα. Κυρίαρχε λαέ, μάθε επιτέλους να ασκείς το δημοκρατικό σου δικαίωμα με σύνεση και απαλλαγμένος από τα κομματικά στεγανά που ηθελημένα σ’ έχουν εγκλωβίσει.

Μάθε επίσης ότι τα πρόβατα φοβούνται το λύκο, αλλά στο τέλος ο τσομπάνης είναι αυτός που τα σφάζει.